Deze keer zijn we voor onze on tour blog helemaal afgereisd naar het altijd mooie Doetinchem om eigenhandig de lessen van Peter Knoop van Selfdefence4all mee te maken. Vol goede moed gaan we op weg. Met de proeflessen van Het Sportlokaal en Indooraction nog fris in het geheugen denken we redelijk goed voorbereid te zijn op deze volgende uitdaging!

Selfdefence4all is een initiatief van Peter Knoop, zij geloven in een gezonde levenstijl en geven cursussen voor het onderhouden van een goede en gezonde levensstijl. De thema’s die centraal staan zijn weerbaarheid, gezondheid, zelfverdediging en een goede afwisseling tussen kracht en cardio. We kennen Sharen en Peter erg goed van de winkel en zijn dan ook erg benieuwd wat de training ons gaat bieden. (uiteraard hopen we de volgende dag weer gewoon normaal aan het werk te kunnen).

De locatie van selfdefence4all is vrij makkelijk te vinden en ziet er op het eerste gezicht indrukwekkend uit. Je ziet al gelijk dat er een scheiding is tussen en zit/uitrust gedeelte en de trainingszaal. Wanneer wij aankomen zijn de kinderen nog aan het trainen, maar vergis je niet het gaat er hard aan toe. Ergens begin ik me af te vragen of het wellicht een beter idee was hier een keer bij mee te doen in plaats van de volwassen groep.

Bij binnenkomst worden we vriendelijk begroet door Sharen en krijgen we een tour door de sportschool. Ze hebben een mooie winkel waar je alles wat je nodig hebt op het gebied van zelfverdediging kan vinden. Daarnaast is er een wel bekende wall of fame waar de foto’s van alle wedstrijdvechters te vinden zijn.

Nadat we ons hebben klaargemaakt, de leenhandschoenen en scheenbeschermers in ontvangst hebben genomen en even mentaal hebben voorbereid op het pak slaag wat we gaan krijgen zijn we er klaar voor. Na een korte introductie waar we worden toegesproken door Peter en de nieuwe deelnemers even worden voorgesteld gaan we direct aan de slag.

Eerst worden een aantal combinaties kort toegelicht door Peter waarna je zelf aan de slag mag gaan. Deze combinaties worden in de loop van de training steeds verder uitgebreid. Na de combinaties is het tijd voor het echte werk, sparren. Je wordt voor ongeveer een minuut losgelaten en je mag je eigen combinaties bepalen. Hierbij wordt gerouleerd met sparringpartners waardoor je telkens tegenover een nieuw gezicht komt te staan.

Om het sparren even kort samen te vatten:

  • Zorg dat je een bitje bij je hebt
  • Een tok is geen overbodige luxe……..
  • Beware of high kicks
  • Heb geen vooroordelen

Al met al kunnen we stellen dat de training bij Selfdefense4all een heerlijke en leerzame workout is. De training wordt prima verzorgd door Peter en Sharen en hiervoor willen we ze uiteraard even bedanken.