Het Sportlokaal

Het is tijd voor sportschool van de maand, maandelijks gaat O.L.B op bezoek bij een sportschool in de omgeving Arnhem om aan de lijve te ondervinden wat de sportschool te bieden heeft. Deze maand zijn we te gast bij Het Sportlokaal, te vinden op Velperweg 27 te Arnhem.

Het Sportlokaal is een vintage sportschool met een minimalistische uitstraling. Het sfeertje brengt je weer even terug naar de gymles in de brugklas. Het enige wat mist is die ene pestkop die je op dit moment graag even als sparringspartner tegenover je hebt staan en natuurlijk je allereerste liefde juffrouw Toos. De sportschool staat vol met oude attributen zoals een bok, banken en oude bokshandschoenen. Het brengt je terug naar een tijd waar de boten nog van hout waren en de mannen van staal. En dit is dan ook precies waar de sportschool voor staat. Geen geavanceerde fitnessapparatuur maar trainen met je eigen lichaamsgewicht, kleine hulpmiddelen en gewichten.

De opdracht die we deze maand hebben meegekregen is het overleven van een proeflesje crossgym gegeven door Gerrit. Met we wordt bedoelt, Nicky die over het algemeen veelvoudig in de sportschool te vinden is en Jeroen die sinds kort boven de pub woont en daar is eigenlijk alles wel mee gezegd. Eigenlijk hebben we geen idee wat ons te wachten staat, we kennen het crossfit principe waarbij een circuit wordt uitgezet en je voor een bepaalde tijd een aantal oefeningen voorgeschoteld krijgt. Dit zijn over het algemeen oefeningen met eigen lichaamsgewicht of voor de gevorderde crossfitter oefeningen met gewichten zoals bijvoorbeeld snatches.

We zijn benieuwd.

Wie denkt met een proeflesje crossgym een makkelijke avond te hebben komt waarschijnlijk bedrogen uit. Zowel voor de gevorderde sporter als beginneling is dit een ware uitdaging. Het begint met drie rondes van 10 lounges, 10 push ups en 10 dips, klinkt vrij gemakkelijk en je bedenkt je dat de spierpijn morgen nog best wel eens mee kan vallen. Dan realiseer je je dat dit de warming up is en het echte werk nog niet eens is begonnen.

Dan wordt je meegenomen naar de achterkant van het sportlokaal waar een schoolbord te zien is. Hier is in 13 regels te lezen waar je de komende drie kwartier druk mee bent. Om even in te spelen op de actualiteit van de dag had de trainer ervoor gekozen om het nummer 34 centraal te zetten. Dit heeft te maken met het vreselijke nieuws dat voetballer Abdelhak Nouri blijvende hersenschade heeft en rugnummer 34 droeg. #staystrongappie Voor ons betekent het dat elke oefening die op het bord stond wel 34 keer op een rij uitgevoerd moest worden.

sportlokaal 2

UITDAGING

Een werknemer van O.L.B Sports heeft natuurlijk wel zijn reputatie die hij hoog moet houden. Dus zonder gejammer en vol goede moed beginnen we aan de eerste paar oefeningen. Lekker tempotje erin en gaan met die banaan. Na twee minuten roept Gerrit: ja jongens daar gaan we 3 burpees. Fijn voor de afwisseling en we gaan weer door, geen probleem. Na 10 minuten zo bezig te zijn geweest gaan de oefeningen toch wat minder makkelijk dan voorheen en de burpees die om de twee minuten uitgevoerd worden zijn nu veranderd van een welkome afwisseling naar een ware uitputtingsslag, vooral als je vlak daarvoor 34 push ups hebt moeten doen. Maar we representeren O.L.B Spors dus we gaan door. Tegen de twintig minuten begin je je af te vragen waarom je in godsnaam hebt ingestemd dit te doen. Net wanneer je jouw levensbeslissingen en keuzes eens overdenkt en van plan bent na de proefles meteen naar randstand te bellen of ze misschien een andere baan beschikbaar hebben, komt Gerrit met de volgende mededeling: kom maar jongens 3 burpees.

sportlokaal 3

Om een lang verhaal kort te maken, hou jij van een lekkere uitdaging, afwisseling en jezelf volledig tot het uiterste pushen. Dan raden wij aan om een keer lekker te sporten bij het sportlokaal. Je kunt variëren in groeplessen van kickbox, crossgym, spinning, pilates, yoga, hardlopen, senioren fitness (wellicht een idee voor de volgende proefles) en nog veel meer.

sportlokaal 4

Graag bedanken Gerrit en natuurlijk het sportlokaal voor de unieke en ervaring (en de spierpijn).