Uitgelicht: 1916.

Het is tijd om even wat verdiepende informatie te geven over het merk 1916. Want waarom heet het eigenlijk 1916? Wat doet 1916 en wat is eigenlijk het verhaal erachter??

O.L.B Sports.

Het merk 1916 is in het leven gebracht door onze eigen O.L.B Sports. Natuurlijk al lange tijd bekend in Arnhem als de winkel waar je terecht kan voor je vechtsportartikelen. Hoelang? Nou sinds 1916. Dat lees je goed, O.L.B Sports bestaat sinds 1916 en om dit te vieren heeft de winkel een eigen merk in het leven gebracht met een uiterst bijpassende naam.

Zoals gezegd en geschreven bestaat O.L.B Sports al een aardige tijd. Je mag er dan ook vanuit gaan, dat het zooitje ongeregeld wat daar in de winkel staat, je aardig wat kan vertellen over bokshandschoenen en andere benodigdheden, waarmee jij zorgeloos tegen een bokszak aan kan rammen.

Maar er is meer. O.L.B Sports is door de jaren heen nauw betrokken geweest met de ontwikkeling van bokshandschoenen. Door onder meer feedback van trainers en klanten heeft O.L.B handschoenen laten ontwikkelen met een erg prettige pasvorm en goede kwaliteit. Deze kennis heeft zich doorgezet naar de ontwikkeling van de nieuwe 1916 lijn die we uiteraard met trots presenteren.

Clean look.

Oké, leuk en aardig dat jullie een heel verhaal bij het merk 1916 hebben bedacht, maar wat maakt dit merk nou speciaal? Nou, eigenlijk helemaal niks. Bij de ontwikkeling van de handschoen is juist niks speciaals gedaan. We zijn gegaan voor een clean look zwarte handschoen die vooral lekker moet zitten en van goede kwaliteit is. Zeg maar back to basic of te wel oldschool.

De collectie van 1916 bestaat op dit moment nog uit twee soorten handschoenen, twee soorten scheenbeschermers en een kickboksbroek. In de toekomst gaan we deze collecties uiteraard nog uitbreiden dus hou ons in de gaten. Tot nu toe bestaat de collectie uit een kunststof handschoen voor beginners met bijpassende velcro scheenbeschermer en een volledig leren handschoen met bijpassende skintex scheenbeschermers.

Wil je meer weten? Of wil je de collectie met eigen ogen zien? Kom dan naar O.L.B Sports!

SHOP HIER